BLOG

Veilig reizen tijdens corona met de touringcar

Ben je er ook zo aan toe om ook weer op pad te gaan? Wij kijken er ook enorm naar uit om je weer overal naartoe te brengen. Dankzij de de coronamaatregelen die Busvervoer Nederland heeft opgesteld, kun je met een gerust hart in de touringcar stappen. Benieuwd wat die maatregelen inhouden? Hieronder nemen we ze even kort met je door.

Welke maatregelen nemen wij voor een veilige reis?

Het coronavirus zien wij liever niet als passagier. Daarom hebben we richtlijnen opgesteld die moeten zorgen voor veilige busritten. Alle leden van van Busvervoer Nederland en buschauffeurs zijn hiervan op de hoogte. De bussen worden bijvoorbeeld na iedere rit schoongemaakt met desinfecterend schoonmaakmiddel. Daarnaast wordt de touringcar na iedere rit grondig geventileerd. De filters van die ventilatiesystemen worden extra vaak gereinigd en tijdig vervangen. Helaas is toiletbezoek tijdens de busrit niet toegestaan. We plannen extra tussenstops in voor de hoge nood.

Welke maatregelen vragen wij van jou?

Hoewel de touringcars ruim zijn, is de ruimte wat beperkter dan bij bijvoorbeeld een buitenlocatie. Om besmettingen onder passagiers te voorkomen, vragen wij je om je te houden aan een paar maatregelen. Zo is een mondkapje tijdens ritten verplicht, verzoeken wij je om één voor één in- en uit te stappen, vaste zitplaatsen te gebruiken, niet te lopen gedurende de ritten en je hapjes en drankjes contactloos af te rekenen. Er is bovendien desinfecterende handgel aanwezig, zodat je de handen kunt wassen bij het instappen. Stap niet in als je klachten hebt die kunnen duiden op het coronavirus. Om dit te controleren, ontvangt de buschauffeur voorafgaand aan de rit graag een ingevulde gezondheidsverklaring.

Extra tips voor een veilige reis

De maatregelen die Busvervoer Nederland neemt, zorgen ervoor dat je veilig op reis kunt. Bereid jezelf ook goed voor met deze handige tips:

  • Bekijk welke coronamaatregelen er op jouw bestemming gelden op de website van de Rijksoverheid.
  • Check ook het reisadvies van het land dat je gaat bezoeken. Download daarvoor de ReisApp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Controleer of een vaccinatiebewijs, negatieve test of een bewijs dat je van corona bent hersteld noodzakelijk is.
  • Neem genoeg mondkapjes, gezondheidsverklaringen en desinfecterende gel mee.
  • Sluit een reis- en annuleringsverzekering af en lees de polisvoorwaarden goed door.

Stap met een gerust gevoel de touringcar in

Alle maatregelen en richtlijnen staan in het protocol dat wij als touringcarbranche hebben opgesteld, mocht je er meer over willen lezen. Dankzij deze coronamaatregelen, kun je met een gerust hart de touringcar in stappen. Heb jij al een leuk uitstapje in gedachten? Vind dan snel een vervoerder die perfect bij je wensen past!