Het is weer tijd voor het jaarlijkse schoolreisje! Leuk voor de kinderen en docenten, maar je zal het maar allemaal moeten organiseren! Wat gaan jullie doen? Zijn er ouders die willen rijden? En past het allemaal wel binnen het budget? Als je met de bus op schoolreis gaat, kun je een hoop zorgen wegstrepen. Zo kun je als organisator ook genieten van een ontspannen dag. In dit artikel lees je waarom.

Kies voor de flexibiliteit van een touringcar

Of je schoolreis nu een dagje naar het pretpark is of een heuse internationale reis: als je met de bus gaat, hoef je een stuk minder te regelen. De touringcar haalt je bij school op en zet je op de eindbestemming weer af. Daarnaast heb je alle kinderen overzichtelijk bij elkaar en ben je onderaan de streep vaak het goedkoopst uit. En de kinderen vinden het geweldig, zo’n grote bus! Wat een gezelligheid! Voor de kleine klasjes zijn er minder grote bussen, maar als je met de hele school op reis wilt kun je kiezen voor een grote dubbeldekker. Zo ben je altijd flexibel.

Zorgeloos en georganiseerd met de bus op schoolreis

Je kunt natuurlijk alleen een touringcar huren voor je schoolreis, maar sommige leden van Busvervoer Nederland hebben veel meer in petto. Zij zijn namelijk gespecialiseerd en ervaren in het organiseren van schoolreizen en kunnen je werkelijk al het werk uit handen nemen. Zo hoef je niet te bedenken wat de bestemming van het schoolreisje wordt. Je kunt er simpelweg één uitkiezen bij onze leden. Bovendien hoef je geen belletjes te plegen naar de ouders met de vraag wie er wil rijden. Verder kun je ook stoppen met budgetteren. Onze leden bieden je namelijk één eindprijs. En ten slotte heb je te maken met slechts één contactpersoon.

Veilig op weg met de touringcar

Ouders laten rijden met dolenthousiaste kinderen op de achterbank is nooit een goed idee. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. En wil je deze ouders opzadelen met de verantwoordelijkheid van je schoolkinderen? Touringcars zijn veel minder vaak bij ongelukken betrokken dan personenauto’s. Dat komt omdat de ervaren chauffeurs jarenlange ervaring hebben en al vele kilometers hebben gemaakt. Ook de bussen zijn van alle veiligheidsmaatregelen voorzien en worden goed onderhouden. Ook de EHBO-koffer is aanwezig voor de kleine ongelukjes. Als je een bus huurt voor je schoolreis, heb je bovendien alle kinderen overzichtelijk bijeen. Je kunt eenvoudig tellen of ze er allemaal nog zijn. Natuurlijk zijn ze ook allemaal even verdwenen als de ouders ze bij school op staan te wachten.

Als je met de bus op schoolreis gaat, ben je er al bijna

“We zijn er bijna…” klinkt het welbekende lied dat al jarenlang bij elke schoolreis door de touringcars galmt. Misschien zingen de docenten en chauffeur wel het hardst mee. Als je besluit om een bus te huren voor je schoolreis, is dit lied op je lijf geschreven. De grootste zorgen voor de organisatoren zijn dan namelijk verleden tijd. Je gaat veilig op pad en je kunt er zeker van zijn dat je voor de deur wordt afgezet, want wij brengen jou! Dus vind je vervoerder en regel je schoolreis vandaag nog!