BLOG

Op vakantie met de touringcar? De vijf voordelen van een busvakantie!

Wie op vakantie gaat, denkt vaak als eerste aan het vliegtuig. Vliegen lijkt de snelste manier om op je bestemming aan te komen, maar is dat wel zo? En zijn die lange rijen voor de incheckbalie en bagagecontrole ook de meest ontspannen manier om je vakantie te beginnen? Laten wij je een beter alternatief voorstellen: met de touringcar begint je vakantie al bij vertrek. Dit zijn de vijf voordelen van een busvakantie!

1. Een busvakantie betekent relaxed reizen

Ken je dat? De wekker gaat om 4 uur ’s nachts, want je moet ruim op tijd op Schiphol aanwezig zijn. Licht gespannen sluit je achteraan in de lange rij voor je incheckbalie aan. Hopelijk schieten ze een beetje op, want straks mis je het vliegtuig nog. Vervolgens kun je de koffer weer overhoop halen voor de bagagecontrole en uiteindelijk moet je naar de gate rennen om op tijd te zijn voor het boarden. Niet het ideale begin van je vakantie!

Gelukkig hoef je bij een busvakantie maar een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Dat raden we aan althans, want we willen op tijd vertrekken. Je zult uiteindelijk altijd zien dat we op een medereiziger moeten wachten, maar dat is niet erg. Het is tenslotte vakantie! De vrolijke buschauffeur of reisleider vinkt je naam af op de passagierslijst. Je hoeft niet zo lang in de rij te staan en je krijgt een kopje koffie voor we vertrekken!

Als je eenmaal de touringcar instapt, kun je gaan zitten waar je wilt. Je zult je verbazen over de zachte stoelen en er is lekker veel beenruimte. Ook de reis verloopt een stuk comfortabeler. Je kunt lekker slapen onderweg zonder je zorgen te maken over een stijve nek, er worden genoeg pauzes ingelast en je kunt voor al je vragen terecht bij de reisleider of chauffeur. Dat is pas relaxed reizen!

2. Als je op vakantie gaat met de touringcar, kun je lekker veel souvenirs meenemen

Je bent lekker aan het shoppen geslagen tijdens je stedentrip. Voor ieder familielid heb je wel iets meegenomen. Een T-shirt voor je kinderen, een mok voor oma en een leuk speeltje voor de hond. Dan krijg je het vervelende nieuws van de strenge mevrouw bij de incheckbalie op het vliegveld te horen: je koffer is te zwaar en je moet bijbetalen. En je zat al zo krap bij kas, door al die souvenirs…

Tijdens een busvakantie doen we niet moeilijk over wat extra kilootjes bagage. Er is genoeg plek in de bagageruimte onderin en anders zijn er vast nog wel wat stoelen vrij. Zolang het gangpad maar vrij blijft voor noodgevallen is er altijd wel een plekje te vinden. Ook voor speciale bagage draait de touringcarbranche haar hand niet om. Zo kun je je eigen fiets, ski’s, surfplank en snowboard meenemen. Ons motto is: ‘wij brengen jou‘. Dat geldt ook voor de minder mobiele vakantiegangers. Zo vervoeren wij rolstoelen en kan de touringcar uitgerust worden met een lift.

3. Geniet van een gezellig groepsgevoel

De aanwezigheid van een gemeenschappelijke vakantiebestemming en de afwezigheid van vakantiestress zorgen al snel voor een hecht groepsgevoel. Wat is er leuker dan vakantie vieren met gelijkgestemden? We geven het toe: de eerste dag kan nog wel een beetje onwennig verlopen, maar we kennen genoeg voorbeelden van hechte vriendschappen die ontstaan zijn tijdens een busvakantie. Een reis met de touringcar is daardoor zeer geschikt voor alleenreizenden, want zij voelen zich geen moment alleen!

4. Ga duurzaam en goedkoop onderweg

Samen met de trein is de touringcar de meest duurzame manier van vervoer. In tegenstelling tot de trein zetten wij je echter wel voor de deur af en je hoeft bij ons niet over te stappen. Een touringcar heeft bovendien plek voor de passagiers van 30 auto’s en stoot veel minder CO2 uit dan een vervuilend vliegtuig. De prijs van een busvakantie is daardoor vaak stukken lager dan die van een vliegreis. Zo zorg je ervoor dat het milieu van jouw favoriete vakantiebestemming er niet op achteruit gaat en je bespaart ook nog eens een hoop geld.

5. Met een busvakantie brengen wij jou voor de deur van je hotel

Is een vlieg- of treinreis echt zo veel sneller? Een vliegveld ligt vaak een eind buiten de stad. Als je koffer eindelijk van de bagageband rolt, kun je dus nog op zoek gaan naar een taxi, trein, metro of bus die je naar je hotel brengt. Bij een snelle treinverbinding heb je hetzelfde probleem, tenzij het treinstation op loopafstand van je hotel ligt. Daarnaast zit je soms nog met overstaptijd en eventuele vertragingen. Als je alles bij elkaar optelt, kom je vaak tot de conclusie dat een busreis bijna net zo snel is. Daar komt het gemak en comfort bij dat je bij andere vervoermiddelen niet hebt. Ontspan en geniet. De bus stopt waar jij moet zijn.

Ga je mee op vakantie met de touringcar?

Pak jij ook automatisch het vliegtuig als je op vakantie gaat? Denk dan voortaan ook eens aan een busreis als alternatief. Je reis verloopt veel relaxter, je kunt ruimschoots bagage en souvenirs meenemen, je maakt eenvoudig nieuwe vrienden, het is duurzaam en goedkoop en we zetten je voor de deur af. Waar wacht je nog op? Vind een vervoerder en boek je welverdiende busvakantie!